Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A kovácsoltvas bemutatása képes leírás - Kovácsoltvas.tlap.hu
részletek »

A kovácsoltvas bemutatása - Kovácsoltvas.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kovacsoltvas.tlap.hu » A kovácsoltvas bemutatása
Keresés
Találatok száma - 6 db
A kovácsoltvas

A kovácsoltvas

Nemcsak napjainkban divatosak a kovácsoltvas termékek. Így volt ez már sok száz évvel ezelőtt is, mióta a kovácsmesterek megtanulták a vas megmunkálását. A kovácsoltvas úgy készül, hogy a vasat illetve fémet igen magas hőmérsékletre hevítik (vörös izzásig). Ekkor megpuhul a vas és könnyebb lesz annak a formázása. A kovácsmesterek az évszázadok alatt egyre precízebb és pontosabb eljárásokkal és eszközökkel készítették és még ma is készítik a kovácsoltvas korlátokat, kerítéseket, kapukat.

A kovácsoltvas dicsérete

A kovácsoltvas dicsérete

A fémművesség az iparművészet egyik ága. Fejlődése jól nyomon követhető, az emberiség történetével megegyező, vele majdnem egyidős, napjainkban ismét reneszánszát élő mesterség. Meghatározó szerepét egyértelműen bizonyítja, hogy egyes történelmi időket a jellemző fémekről neveztek el (bronzkor, vaskor). Az ókori népeknél szintén a legfontosabb mesterségek közé tartozott a fém alakítása. A görög mitológiában Prométheusz lopta el a tüzet az emberiség számára, amelyért aztán szigorúan büntette őt Zeusz, hiszen élete hátralévő részét a Kaukázusban leláncolva kellett töltenie, ahol egy sas szaggatta minden éjjel újra kinövő máját.

A tűzi kovácsolás bűvölete

A tűzi kovácsolás bűvölete

Elég szokatlan, hogy egy fiatalember életcéljaként, mondhatni hivatásaként a díszkovácsolás már-már kiveszőben lévő szakmáját választja. Kovács Márkot már a kezdetek idején elbűvölte, hogy az acélt - ezt a szívós, és kemény anyagot a tűzben felhevítve - a saját elképzelése szerint alakíthatja bármilyen formára. Fárasztó, kemény munkával járó, zajos, ám szép mesterség. S ha igényes kreativitással párosult a szaktudás, akkor valóban öröm a munka, és a siker is a művelője mellé szegődik.

Fémbútorok

Fémbútorok

Az értelmező szótár szerint: A fém átláthatatlan, rugalmas, illetve kalapálható, a fényt visszaverő, hőt és elektromosságot jól vezető elem. Ritkán közelítjük meg azonban ilyen módon, inkább életünk részének tekintjük, szoros kapcsolatban állunk vele, egyszerűen csak használjuk. A fa és a kő mellett a harmadik legtöbbször jelen lévő anyag a környezetünkben. A fémművesség - mint az iparművészet egyik ága - formatervezők és kiváló mesterek keze nyomán alakítja környezetünk szinte minden területét. Nagyszerű foglalkozás az övék és az egyik legősibbnek mondható.

Kovácsoltvas bútorok

Kovácsoltvas bútorok

Kovácsoltvas bútorokat tehetünk kertünkbe, verandánkra, de a lakásunk bármely részébe is. Ma már a vasból készült berendezési tárgyak széles választéka található. Így gyártanak kovácsoltvasból asztalt, széket, ágyat, kanapét, polcokat és további kiegészítő bútorokat a csillártól kezdve az előszoba fogason át a virágtartókig és dekorációs termékekig bezárólag. A kovácsoltvas bútorokat a megfelelő környezetbe helyezéssel és különböző puha és színes anyagokkal kiegészítve melegebbé, lágyabbá varázsolhatjuk.

Kovácsoltvas bútorok a kertben

Kovácsoltvas bútorok a kertben

A kerti bútorok választéka rohamosan bővült az utóbbi években - minden kapható, csak pénz legyen hozzá. A kertben is használható asztalok, padok és székek anyaga sokféle lehet. A műanyag a legolcsóbb, ami könnyen tisztítható, de nem túl elegáns. A fa a legtermészetesebb, ám cserébe a legtöbb törődést igényli. Fémbútorok közül is többféle agyagból készített terméket találunk a kínálatban, melyek közül a kovácsoltvas bútorok iránt érdeklődnek a legtöbben, akik elegáns és e mellett egyedi darabokat szeretnének kertjükben látni.

Tuti menü